De mooiste tijd van het jaar

De nazomer lokt ons met zijn schitterend kleurenpallet even weg van iPhone en tablet. Het is heerlijk buiten toeven temidden dartele vogels die zich verlustigen aan een overvloed van gloeiende bessen en vitaminenrijke vruchten. De ochtendmist zet zijn dauwdruppels neer op het vernuftig geweven web waarin zich onze achtpotige bondgenoot steevast met haar kop omlaag concentreert Nazomerse prachtop het vangen van zespotige snoodaards. Vrolijk fladderen vlinders rond ontelbare najaarsbloemen en puren kostbare nectar met hun roltong uit de frêle bloemkelken. In ruil deponeren ze wat stuifmeel op de stamper, tevens een vergoeding voor wat ze de plant als rups hebben aangedaan.

Met dergelijk nazomerweer bloeien veel voorjaarsbloeiende planten zelfs nog een keertje extra ! Het hout rijpt ook beter af, wat resulteert in een betere vorstbestendigheid, een goede winterrust en meer bloemen in het voorjaar. En rijker gevulde fruitschalen … .

We ontwaren reeds herfstkleuren in het gebladerte : hier en daar beginnen bomen en struiken het kostbare magnesium uit hun blad in hun houtweefsel op te slaan voor volgend jaar, de achtergebleven flavonoiden en anthocyanen kleuren de herfst vlammend geel en oranjerood.

Ook onze kwekerij is op zijn best in deze ‘Indian Summer’, en omdat het najaar nog steeds het beste plantseizoen is, blijven wij onze Open Tuindagen steeds eind september houden, ook dit jaar van 20 tot en met 28 september. Tijd genoeg dus om even de najaarskleuren en geuren te komen opsnuiven en kennis te maken met talloze nieuwe en bijzondere tuinplanten. Aquabotanica is wat betreft sortiment en plantenkeuze zeker een ‘buitengewone’ kwekerij. Tuinplanten met maritiem karakter, ook zeer ‘geschikt’ voor bloemsierkunst, vormen de essentiële bouwstenen van talrijke eigentijdse en onderhoudsvriendelijke tuinen. Kortom, we weten van planten… . Welkom!

Peter

1 reactie

Geef een reactie