10 goede redenen om AQUABOTANICA te ontdekken tijdens onze OPEN TUIN DAGEN

Nazomerse pracht
Nazomerse pracht

Kom ons bedrijf ontdekken op de Open Tuin dagen van zaterdag 26 september t.e.m zondag 4 oktober van 9 tem 18 u.

 

1 : l’ Eté indien : het sint-michielszomerke tovert alle planten in een prachtig kleurenpallet: bloemen, herfstkleuren, bessen en vruchten, wiegende halmen vormen een schitterend en geurig decor waar het goed toeven is. En het najaar is nog steeds het beste plantseizoen : al wat voor de winter de grond in gaat betekent een jaar gewonnen !

bedrijfEF2011

 

2 : Het grootste assortiment taaie, afgeharde planten die tegen een stootje kunnen, zeker in tuinen aan de kust : zoute zeewind, zilte bodems, arme droge zandgrond, waterzieke blauwe polderklei : voor elke moeilijke plek in de tuin hebben wij de geschikte plant. Allemaal buiten opgekweekt, kloek en sterk.

 

3 : Aangepast advies: PETWIJSop basis van onze jarenlange ervaring en passie voor planten helpen wij u graag bij deze keuze, aangepast aan uw wensen en de mogelijkheden van de standplaats ! Ook onderhoudsarme maar mooie planten die traag groeien en weinig snoei en zorg behoeven, zijn tegenwoordig zeer in vraag.

IMG_7715

Alweer een nieuwe boomsoort : de vrouwelijke papiermoerbei !

 

4 : De nieuwste cultivars, de beste groenblijvers, uitstekende bodembedekkers, maar ook talrijke ongewone, zeldzame en nieuwe tuinplanten zullen u weten te bekoren. Uit Italië is zopas een nieuwe vracht originele tuinplanten aangekomen die wij deze zomer ter plekke zijn gaan uitzoeken.

IMG_7233

 

 

5 : In onze aangelegde demotuin en kniptuin kan je kennismaken met tuinplanten in volle wasdom. Deze ‘etalage’ toont hoe een haag, boom of bodembedekker zich ontwikkelt éénmaal uitgeplant in de tuin. Ook combinaties en minder bekende soorten komen hier opvallend tot hun recht. Een bron van inspiratie.

20150918_0926526 : Wij helpen u graag met het opmaken van je tuinplan : Tuinarchitecte Veerle Van Tuyne kan je hierin met raad en daad bijstaan. Ook voor simpele schetsen van borders en tips kan je bij ons of onze medewerkers terecht. Breng gerust een plan of foto mee.
20150918_0932287 : Welkom op de workshops bloemschikken waarin Els haar originele creativiteit combineert met het zeer ruime aantal taaie en dus lang houdbare kustplanten die uiterst ‘geschikt’ zijn voor bloemstukken. Wij zorgen voor het materiaal, jij brengt enkel mes en snoeischaar mee.

Peter neemt de zieke planten onder de loep8 : De expertise van landbouwingenieur Peter en zijn jarenlange ervaring in de gewasbescherming vind je bij de plantendokter. Eén blik op je zieke plant onder de microscoop en je krijgt een passend en duurzaam behandelingsvoorschrift, waarbij niet alleen de ziekte wordt bestreden maar ook de plant wordt versterkt.

 

Visstolp9 : Een ruime vijverafdeling met vissen, waterplanten, pompen, filters en toebehoren helpt je tuin aan de vierde dimensie : die van klaterend, helder water vol van leven. Of kom gewoon eens kijken en genieten van onze vijvers met hier en daar een opvallende waterbewoner.

10 : En uiteraard is er weer die 10 % korting op alle planten en vissen in voorraad, maar ook op planten die je nu bestelt en pas in november kan afhalen zoals fruit- en sierbomen en haagplanten in blote wortel. Daarbovenop telt de hoeveelheidskorting van 2% voor 25, 5 % voor 50, en 10 % voor 100 planten van dezelfde soort. En bereken maar eens wat dat jaartje winst je oplevert door in het najaar te planten !

WELKOM !

Geef een reactie