Lentekriebels

20150301_170735

Steeneik geeft je tuin ook structuur in de winter. Hier in een stadstuin te Roeselare.

Heel wat nieuws op de kwekerij. Terwijl de winterbloeiers nog steeds het beste van zichzelf blootgeven – zij bloeien vaak op het naakte hout en geven bedwelmende geuren af – zijn de overige planten relatief ongeschonden uit hun winterslaap aan het ontwaken. Ook de tuinliefhebbers hunkeren naar de langer wordende dagen en grijpen reeds vroeg in waar nodig : nog een snelle snoei hier en daar, het bijknippen en fatsoeneren van vaste planten, en de eerste zorgen toedienen aan gras en haag. Lavameel is hierin een onmisbare bondgenoot : naast vele onontbeerlijke mineralen levert dit de silicium voor de bladhuid en aldus een hogere weerstand tegen ziekten en plagen.

Tegen het einde van de maand kunnen we beendermeel toedienen om nieuwe wortelvorming te stimuleren. Beendermeel zorgt tevens voor meer energie en dus een rijkere bloei bij planten en bomen. Bij fruitbomen is dit het begin van een vruchtbare zomer : om ook dikkere vruchten te oogsten is het goed enige tijd na de bloei kali toe te dienen. Op onze kleigrond is een stikstofgift immers omzeggens niet nodig.

groendak01

handige maar vooral degelijke groendaktegels voor de doe het zelver

We lanceren ook groendaktegels voor de doe het zelver. Dit zijn kant en klare elementen met drainagelaag en lava en begroeid met sedum en kruiden. Je kan ze in elkaar schuiven en zomaar op een geschikt dak plaatsen met een hellingsgraad tot 20°.

Ook Ecolat en Ecopic dragen  bij tot een ecologische afboording van tuintjes en perken. En het is nu echt het moment om hier en daar wat bij te planten : een boom of wat fruit; zelfs op je terras kan je vandaag je eigen appeltje voor de dorst kweken dank zij Patiofruit. De lente is in zicht ! En dat vieren wij op 21 en 22 maart met 10 % korting op planten in voorraad en betaalde bestellingen. Welkom !

 

Geef een reactie