Beauty Bush

Kolkwitzia amabilis

De langste dag van het jaar 2012 is alweer voorbij, de zomerzonnewende. Gelukkig kunnen we nog enige tijd van die lange dagen nagenieten. Typische junibloeiers doen hun best om de ruimte rondom zich op te frissen met geuren en kleuren. Philadelphus of boerenjasmijn, Cistus of rotsroosjes, Irissen, Nepeta of kattekruid, Deutzia of bruidsbloem, … . Een minder gekende maar toch fantastisch mooie bloeier is de Kolkwitzia amabilis.

Deze tot 2 meter hoge bloeiheester staat afgeladen vol roze bloemen met een bijzonder mooie tekening. De bladverliezende heester uit China heeft ietwat gebogen takken en groeit op iedere grondsoort. Van tijd tot tijd oud hout wegsnoeien voorkomt dat de struik ‘rommelig’ wordt, zoals wel bij meerdere heesters het geval is.

Andere heesters zijn goed in vorm want net bij de kapper langsgeweest, ’t is het moment voor een strak coupeje… . En vergeet niet iets bij te geven onder vorm van mest als iets werd weggenomen.

Ook onkruid moet eruit vooraleer het zaad kan vormen. En verder : genieten van je tuin, de kruiden en de bomen, ze brengen koelte in warme dagen en bieden nestplaatsen voor vogels en andere dieren, zolang het maar geen luizen of spintmijten zijn… .

Geef een reactie