Eigen kweek

EIGEN KWEEK

Op onze Lente Open Tuindagen van vrijdag 21 tem maandag 24 maart, telkens van 9 tem 18 u staan we weer paraat als het om uw tuin gaat. Dan kan je ook eens op zondag binnenwippen om ons rijk aanbod van taaie vaste planten, bomen, heesters, haagplanten en bodembedekkers te aanschouwen. Ook siergrassen zitten in de lift.  Zowel onderhoudsarme als rijkbloeiende planten kunnen je telkens weer in je tuin bekoren. Wij geven je graag advies aangepast aan je wensen en aan de mogelijkheden van de standplaats in de tuin.

Tijdens die periode geven we 10 % korting op planten en vissen in voorraad.

Ook op bloembakken is er een aardige promotie, en we stellen een plant in dekijker : de Osmanthus burkwoodii of schijnhulst.

osmanthus_x_burkwoodii_I17882P96387Deze taaie groenblijvende heester is familie van de olijfboom en goed winterhard van de ardennen tot aan zee waar hij ook de zilte wind trotseert. Hij bloeit in het voorjaar met lekker geurende witte bloempjes en is zeer goed in vorm te snoeien, als haagje of als bol. Door zijn trage groei is de plant zeer onderhoudsarm, en geschikt voor kleine tuinen. Ook in bloempot of bak kan hij  een rosse buxus vervangen. Heb je een of andere aantasting vastgesteld in je plant, dan kan je er steeds bij ons mee terecht voor diagnose en advies. Dikwijls behelst dit het versterken van de plant door het toedienen van lavameel, beendermeel of aangepaste mest : al wat je aan planten geeft krijg je immers uitbundig terug !

Welkom, Peter & Els en medewerkers.

Geef een reactie