Bloemschikken

Letterlijk groene vingers? Dan zijn onze bloemschikworkshops vast en zeker iets voor u! De workshops worden gegeven door Els Van Cauteren, zowel creatief als gediplomeerd. Hieronder enkele bloemstukken vanuit de workshops en het programma voor het komende jaar. Er kan apart ingeschreven worden voor elke workshop, het kijken waard!

Voor meer info kan je steeds mailen naar Els Van Cauteren op elsvancauteren@gmail.com

Workshop bloemschikken in samenwerking met Katrien De Sloovere van Boeketje Veurne. Onderstaand alvast de planning. Voorbeelden volgen!

ONTLUIKENDE  LENTE :  donderdag  21/02/2019
Op een basisvorm werken we met voorjaarsknolletjes, plukjes mos, zeegras, takjes, fijne katjes en schors .

VOORJAARSSCHIKKING :  donderdag 14/03/2019
We bekleden een sikkel op voet met krulwilg en andere takken en mos. In die holte maken we een nest van takkenbloesem en voorjaarsbloemen met wit-gele tinten. Afhangende brem zorgt voor een cascade effect.
Zo brengen we de lente in je huiskamer.

PAASCREATIE : donderdag 18/04/2019
Buxus vormt hier de hoofdzaak.  Afhankelijk van het aanbod, werken we met ranonkels, anemonen, wax, kwarteleitjes, pluimpjes die het geheel feestelijk afwerken. 

ROMANTISCH DUO-BLOEMENMANDJES : donderdag 23/05/2019
Twee mandjes worden opgevuld met grijsgroene blaadjes. Hierin steken we rijkelijk fijne wit-roze kleurige zomerbloeiers, o.a. wax, gypsophila, limonium, distels en kleine roosjes. Ook enkele kruiden komen hieraan te pas. Zo halen we de vroege zomer in huis. 

TERRASDECORATIE : donderdag 13/06/2019
Windlichtjes met krans vormen de basis.
Deze decoratie oogt zeer natuurlijk, en past zowel op een tuintafel als binnen in de huiskamer.

Onderstaand enkele foto’s van stukken uit vorige workshops:

BriefBloemschikvoorjaar2019